ΑΡΗΣ, η ομάδα με την κίτρινη φανέλα και τον Θεό του πολέμου στο στήθος.

ΑΡΗΣ, η ομάδα που έφερε το σύγχρονο μπάσκετ στην Ελλάδα και καθήλωσε τους φιλάθλους όλης της χώρας μπροστά στις τηλεοράσεις τους.

ΑΡΗΣ, ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ και η καλύτερη ελληνική ομάδα του 20ού αιώνα, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Ανέκαθεν προορισμένος να πρωταγωνιστεί, ο Άρης άρχισε να κατακτά τίτλους μόλις λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του καλαθοσφαιρικού του τμήματος. Οι 21 τίτλοι (10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας και 3 ευρωπαϊκά τρόπαια) μαρτυρούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το μεγαλείο των «κίτρινων», ενώ τα δύο αστέρια πάνω από το έμβλημα του συλλόγου προκαλούν δέος. Ο Άρης έχει κατακτήσει ακόμη ένα Σούπερ Καπ το 1986 κόντρα στον Παναθηναϊκό και έξι Πρωταθλήματα Μακεδονίας (1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1958), όμως οι τίτλοι αυτοί δεν προσμετρώνται στους 21.

Όχι μόνον ομάδα με προσωπικότητα, αλλά και ομάδα με προσωπικότητες, ο Άρης πρόσφερε τη φανέλα του σε αρκετές από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού. Μεγάλοι αθλητές όπως οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φαίδων Ματθαίου, Χάρης Παπαγεωργίου, αλλά και μεγάλοι προπονητές όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης και Ανέστης Πεταλίδης, βοήθησαν να γραφτεί η αθλητική ιστορία της χώρας μας, κάνοντας ταυτόχρονα υπερήφανους τους φιλάθλους του Άρη, αλλά και όλους τους Έλληνες.

Σ” αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του ένδοξου συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε τον Κώστα Ίντο, συγγραφέα του έργου «Η Ιστορία του Άρη», για την πολύτιμη βοήθειά του και για το υλικό που πρόσφερε.

ΆΡΗΣ, ο "Αυτοκράτορας" του Ελληνικού μπάσκετ και η καλύτερη Ελληνική ομάδα του 20ου αιώνα σε όλα τα αθλήματα