Δηλώσεις μετά την νίκη με αντίπαλο το Περιστέρι bwin έκανε  ο προπονητής του ΑΡΗ Midea, Γιάννης Καστρίτης.

Ο κόουτς της ομάδας μας ανέφερε:

«Θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί σήμερα νομίζω πως έδειξαν μεγάλη αντίδραση μετά από το άσχημο δεύτερο ημίχρονο που είχαμε κόντρα στον Προμηθέα την περασμένη εβδομάδα. Ξέρουμε πολύ καλά την ποιότητα της ομάδας του Περιστερίου και ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την περίοδο. Το γεγονός αυτό από μόνο του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πνευματική δύναμη που έπρεπε να έχουν οι παίκτες μας για να αντιδράσουν και που έδειξαν πως έχουν καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε με αυτό τον τρόπο τότε πραγματικά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πηγαίνοντας προς το τέλος της σεζόν. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Περιστέρι για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στη Βόννη και πραγματικά θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ συνολικά να έχουν έναν εκπρόσωπο στο Final 4 του BCL.»

Για την σημαντικότητα του να βγαίνουν οι παίκτες μπροστά και τον ρόλο που αυτό έπαιξε στη σημερινή νίκη»

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Έχω πει πολλές φορές πως εμείς είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας . Έχουμε περάσει μία τεράστια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα όχι τόσο σε θέμα απόδοσης αλλά σε θέματα τραυματισμών. Νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό μέχρι ενός σημείο το να συμβαίνουν. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε ότι είμαστε σκληροί πνευματικά, οτι θέλουμε να βελτιωθούμε και ως άτομα αλλά και ως αθλητές.  Πρέπει να έχουμε συνοχή και να εκπροσωπούμε και τον εαυτό μας αλλά πάνω από όλα τον σύλλογο του ΑΡΗ όσο καλύτερα μπορούμε. Οπότε είναι πολύ σημαντικό και μας έχει λείψει αν είμαστε όλοι μαζί. Τη στιγμή αυτή προπονούμαστε όλοι μαζί και θεωρώ ότι αν είμαστε σωστοί στην προσέγγιση μας θα τελειώσουμε τη σεζόν όπως πρέπει»

Για το αν σημαντική η σημερινή νίκη ενόψει play-off”:

«Έχουμε παίξει όλη τη χρονιά πολύ υψηλού επιπέδου παιχνίδια και απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους. Έχουμε κάνει τέτοια διπλά, δεν νομίζω ότι σημερινό αποτέλεσμα βοηθάει να πιστέψουμε γιατί εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ίσως το σημερινό παιχνίδι είναι απόδειξη και βοηθάει να θυμηθούμε το ποιοι είμαστε και το πως μπορούμε ένα φτάσουμε σε τέτοια αποτελέσματα. Η ταυτότητα μας είναι συγκεκριμένη, πρέπει να παλεύουμε σε κάθε κατοχή στην άμυνα μας. Έχουμε δείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε με αυτή τη συνταγή»

Για την επιστροφή του Γκάλινατ:

«Θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Καταλαβαίνω την ανυπομονησία που υπάρχει και σε εμάς αλλά και στον ίδιο του έχει λείψει πολύ το να αγωνίζεται.  Είναι σε διαδικασία επιστροφής αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν αρκετό καιρό εκτός. Καταλαβαίνεται πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με μεγάλη υπευθυνότητα και απέναντι στον παίκτη αλλά και απέναντι στην ομάδα. Πρέπει και να μην ρισκάρουμε αλλά και να είναι σε σημείο να μπορεί να προσφέρει αυτό ακριβώς που μπορεί. Πάντως αυτή τη στιγμή είναι σε σημείο που σύντομα θα τον ξαναδούμε στην ενεργό δράση»