fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

ΣΑΝΙΚΙΤΖΕ: "ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Pin It

Ο Βίκτορ Σανικίτζε βρέθηκε σήμερα (01/08) στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και συναντήθηκε εκ νέου με τον μεγαλομέτοχο της Κ.Α.Ε., Δημήτρη Γουλιέλμο, αλλά και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χάρη Παπαγεωργίου. Με τον Γεωργιανό πρώην παίκτη της ομάδας μας συνομίλησε για μερικά λεπτά και ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Σανικίτζε τόνισε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ για τη διευθέτηση της οφειλής που υπάρχει απέναντί του από τη σεζόν 2016-2017, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για να απαλλαγούν οι «κίτρινοι» από τον βραχνά του ban.

Αρχικά επεσήμανε: «Γνωρίζω πως έχει η κατάσταση στον ΑΡΗ με την απαγόρευση μεταγραφών που του έχει επιβληθεί από τη FIBA. Δεν είναι κάτι που επιθυμούσα να συμβεί, αλλά δυστυχώς έγινε. Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου, για να βρούμε τη λύση. Να βοηθήσω την ομάδα να βρει τις λύσεις και να απαλλαγεί από το ban και να μπορέσει να έχει πιθανότητες, ενόψει της νέας χρονιάς να πραγματοποιήσει μεταγραφές, χωρίς περιορισμούς. Είμαι ανοικτός στη διαπραγμάτευση με τον κ. Γουλιέλμο για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για το κλαμπ και η οποία φυσικά θα είναι αποδεκτή και από τη δική μου πλευρά. Θέλω να δείξω τον σεβασμό που έχω στον ΑΡΗ και ότι θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό. Δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από εμένα, γιατί υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που έχουν φτάσει στη FIBA. Ευελπιστώ ότι θα γίνει από μένα η αρχή, ώστε να συμφωνήσουμε μέσα στις επόμενες μέρες και να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και με τους υπόλοιπους παίκτες για να επιτευχθούν διακανονισμοί».

Για το πόσο κοντά βρίσκεται σε συμφωνία με τον ΑΡΗ, είπε: «Σε ό,τι αφορά τη δική μου περίπτωση, οι πιθανότητες για μια συμφωνία είναι πάρα πολλές. Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για τις άλλες υποθέσεις».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την οριστική επίτευξη συμφωνίας, υπογράμμισε: «Είναι δυο οι πλευρές που πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν σε συμφωνία. Δεν είναι μόνο η δική μου. Σέβομαι τον ΑΡΗ και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Δείχνω πως είμαι ανοικτός σε συζητήσεις και διατεθειμένος να έρθουμε σε συμφωνία».

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ που είχε άδοξο και πρόωρο τέλος και τις σχέσεις που ανέπτυξε με την ομάδα μας και τους φιλάθλους της, ανέφερε: «Δυστυχώς εκείνος ο τραυματισμός δεν ήταν απλά σοβαρός, αλλά σήμανε το τέλος της καριέρας μου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι απογοητεύτηκαν, η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι ήταν πολύ σκληρό για μένα να βάλω τέλος στην καριέρα μου, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων στο περιβάλλον της ομάδας του ΑΡΗ και στους φιλάθλους του, διότι δεν είναι απλό και συχνό να εισπράττεις τέτοια αγάπη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κι όταν έχεις παίξει μόλις δυο επίσημους αγώνες με την ομάδα. Εύχομαι να είχα αγωνιστεί σε πολλά περισσότερα παιχνίδια και να ήμουν ακόμη παίκτης του ΑΡΗ. Αυτός είναι όμως ο αθλητισμός και οι τραυματισμοί αποτελούν μέρος του. Ήταν κάτι το οδυνηρό και πολύ άσχημο για μένα αυτό που έγινε».

Για το αν έχει επαφή με άλλους παίκτες που έχουν προσφύγει στη FIBA για τον ίδιο λόγο, απάντησε: «Ναι φυσικά. Μιλάω με τον «Ντράγκι» (σ.σ. Τάντια Ντραγκίτσεβιτς). Είμαστε φίλοι και πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Έχω μιλήσει και με τον Μαρμπλ και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα είναι προς το συμφέρον όλων, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα πρέπει ο καθένας να πάρει τις αποφάσεις του. Από την πλευρά μου, μιλάω μαζί τους και προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για τον ΑΡΗ να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό και να τους προτρέψω να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η προετοιμασία αρχίζει σε λίγες εβδομάδες και η ομάδα θα πρέπει να τελειώσει τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες».

Ο κ. Γουλιέλμος έκανε δώρο στον Σανικίτζε μια φανέλα του ΑΡΗ της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ