fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ"

Pin It

O Γιάννης Καστρίτης έχει διαπιστώσει μεγάλο πρόβλημα στη ψυχολογία της ομάδας, αποδίδοντας σε αυτό την καθίζηση του ΑΡΗ από το σημείο που προηγήθηκε με διαφορά 17 πόντων στην τρίτη περίοδο

Ο τεχνικός του ΑΡΗ τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Κύμη για τη δίκαιη επικράτησή της. Θεωρώ ότι το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέσα στο πλάνο μας και κινηθήκαμε όπως θέλαμε πνευματικά και σωματικά. Αυτό που θέλαμε ήταν να βελτιώσουμε το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, το καταφέραμε και μέχρι τα μισά του είχαμε μια μεγάλη διαφορά και δείχναμε να ελέγχουμε το παιχνίδι. Εκεί η Κύμη άλλαξε τον τρόπο άμυνας, έγινε πιο επιθετική, έπαιξε στο όριο του φάουλ και όπως πρέπει να παίζει μια ομάδα που μάχεται για τη ζωή της. Παλεύει για κάθε κατοχή. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε σ’ αυτήν την πίεση. Είχαμε να διαχειριστούμε τον τραυματισμό του Βεργίνη, τα φάουλ του Μποχωρίδη, την αποβολή του Jones. σημαντικά παιδιά για την ισορροπία μας σε άμυνα και επίθεση. Μετά βγήκε το ψυχολογικό μας πρόβλημα στην επιφάνεια. Δεν είναι δικαιολογία, ούτε μου αρέσει να μιλάω για ψυχολογικά προβλήματα, δεν δικαιολογείται τέτοιο κενό, αλλά τα παιδιά έχουν να διαχειριστούν σειρά δύσκολων αποτελεσμάτων. Αντιλαμβάνομαι τι μας συμβαίνει, είμαι μαζί τους 100% και είμαι σίγουρος ότι το κλίμα θα γυρίσει. Ευχαριστούμε τον κόσμο.Δυστυχώς τον στεναχωρήσαμε για μια ακόμη φορά».

Για το μεγάλο επιμέρους σκορ που δέχθηκε ο ΑΡΗΣ, είπε: «Είδαμε ένα ίδιο παιχνίδι όπως με τον Χολαργό. Η διαφορά ήταν ότι με τον Χολαργό με το που μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη διαφορά, ενώ σήμερα την αυξήσαμε και μετά από ένα σημείο δεν ανταποκριθήκαμε στην επιθετικότητα της Κύμης. Είμαστε στον ΑΡΗ. Είμαστε επαγγελματίες, δεν μου αρέσει να επικαλούμαι το ψυχολογικό κομμάτι αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μη δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μία νίκη και μετά πολλά θα αλλάξουν. Όταν θα νιώσουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, όλα θα αλλάξουν».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει άρση του ban, απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν μπορεί να λυθεί εύκολα και άμεσα. Δεν θέλω να πω τι έχουμε συζητήσει με τον κ. Γουλιέλμο. Είναι κάτι που θα μείνει μεταξύ μας. Ακόμη και ότι έχει να κάνει με την ελληνική αγορά, δεν υπάρχει κάτι εμφανές που θα κάνει τη διαφορά. Δεν θέλουμε να κάνουμε αλλαγή έτσι για να κάνουμε, αλά να φέρει αλλαγές στην ομάδα».

ΚΟΥΤΣΟΣ: «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ»

Ο Ισίδωρος Κουτσός παραδέχθηκε πως παρά τη νίκη της ομάδας του επί του ΑΡΗ, η κατάσταση παραμένει δύσκολη γι' αυτή.

Ο τεχνικός της Κύμης δήλωσε: «Πριν αναφερθώ στο ματς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Καστρίτη για την συνεργασία που είχαμε όλο τον καιρό που δουλέψαμε μαζί. Ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ο Γιάννης ήταν φίλος μου πριν έρθει στην Κύμη, έγινε ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας και εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ καλό μου φίλος.

Από εκεί και πέρα στα του ματς, υπήρχαν δύο διαφορετικά κομμάτια στο παιχνίδι. Υπήρχε το πρώτο ημίχρονο όπου εμείς ήμασταν πολύ νευρικοί στον επιθετικό κομμάτι και όχι τόσο συγκεντρωμένοι στον αμυντικό. Διαφορετικά προσεγγίσαμε το παιχνίδι στα αποδυτήρια πριν την έναρξη και διαφορετικά τελικά μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο πραγματικά έγινε κατάθεση ψυχής στο παρκέ από τα παιδιά μας. Ήταν παιχνίδι επιβίωσης, παίξαμε για την "ζωή" μας, παίζαμε για το αύριο μας, παίζαμε σαν να ήταν η τελευταία μας ημέρα. Η άμυνα μας πήγε καλά, αλλά εκτός από την όποια στρατηγική το πιο σημαντικό ήταν η θέληση και η θετική μας ενέργεια. Πριν ξεκινήσει το ματς, είπα στους παίκτες μας ότι εάν υπάρχει θετική ενέργεια και προσπάθεια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό. 

Το δεύτερο που είπα στα παιδιά είναι ότι είμαστε πολύ πιεσμένοι, αλλά πρέπει να κάνουμε την πίεση αυτή προνόμιο μας. Πραγματικά αυτό έκαναν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη σήμερα, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή η νίκη όμως μας δίνει ενέργεια και μας δίνει χρόνο να δουλέψουμε ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε πράγματα που δουλεύουμε συνεχώς στην προπόνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ