fbpx
etpa covid
Watt & Volt
Ο Αρης είσαι εσυ

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ"

Pin It

Ο Σάββας Καμπερίδης άφησε αιχμές για τη διαιτησία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την έλλειψη συγκέντρωσης και ομαδικότητας, καθώς την λανθασμένη προσέγγιση του αγώνα με τον Κολοσσό.

Ο τεχνικός του ΑΡΗ δήλωσε: "Το συγκεκριμένο παιχνίδι για μας ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γιατί μια ενδεχόμενη νίκη θα μας έδινε ένα περιθώριο να προσεγγίσουμε το υπόλοιπο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ίσως κάποιους μεγαλύτερους στόχους. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε με το επίπεδο πνευματικής ετοιμότητας, που θα έπρεπε. Ήμασταν παθητικοί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Γρήγορα μπήκαμε στο ρυθμό και την ένταση που έπρεπε, ώστε να ανακάμψουμε στο σκορ. Σίγουρα δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές, αλλά η εικόνα του πως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν αυτή που περιμέναμε και υποψιαζόμασταν πριν από τον αγώνα".

Ερωτηθείς για το πλάνο που είχε η ομάδα επεσήμανε: "Θεώρησα ότι υπήρχε ένα κενό στο κέντρο της ρακέτας, το οποίο δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάποιες συνεργασίες διαφορετικές και να πλησιάσουμε προς το καλάθι, αλλά η αλήθεια είναι ότι κι όταν πλησιάσαμε στο καλάθι, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πιθανόν να μπορούσαμε εκεί να είχαμε πετύχει κάποια καλάθια και να είχαμε κερδίσει κάποια φάουλ".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας ανέφερε: "Καταρχάς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί είναι η νοοτροπία και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια. Εσείς μπορεί να βλέπετε κάποια αγωνιστικά κενά, αλλά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απ’ αυτά τα κενά μπορούν να διορθωθούν, εφόσον σκεφτόμαστε λίγο πιο ομαδικά κι έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, το οποίο δεν το κάνουμε, όχι στο σημερινό (26/12) παιχνίδι, αλλά ίσως και στα περισσότερα παιχνίδια που έχουμε χάσει".

Για την απουσία των Dragicevic και Milosevic σχολίασε: "Προφανώς είναι δύο ποιοτικοί και έμπειροι παίκτες, που μπορούν να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις και να ‘διαβάσουν’ τι τους δίνει το παιχνίδι, αλλά δε θέλω να σταθώ σε αυτό. Ο Κολοσσός είχε την απουσία του Andric, αλλά έπαιξε πολύ πιο ομαδικά και πιο έξυπνα από μας. Θα πω ξανά ότι δυστυχώς δείχνει πως το μυαλό της ομάδας έχει χαλάσει και προσεγγίζουμε τα παιχνίδια πολύ πιο ατομικά και χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση. Αυτός ήταν ο ένας από τους δύο λόγους που χάσαμε σήμερα (26/12)".

Για τη διαιτησία στην τέταρτη περίοδο είπε: "Προφανώς κι επηρεάστηκε η ομάδα. Για να γίνει ένα come back, πρέπει η ομάδα, που είναι πίσω στο σκορ να μπορέσει να βγάλει ένταση, να μπορέσει να βγάλει ενέργεια μέσα στο γήπεδο, να μπορέσει να κερδίσει τις επαφές σώμα με σώμα. Εμείς κάποιες από τις επαφές, ενώ φαινόταν ότι θα τις κερδίζαμε, τις χάναμε μόνοι μας και σε κάποιες άλλες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, ο Κολοσσός προστατεύτηκε. Για παράδειγμα βγήκε πολύ εύκολα με πέντε φάουλ ο Chalmers, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου".

Καντζούρης: «Οι παίκτες λειτούργησαν εξαιρετικά και αντέδρασαν μετά από ένα χαμένο παιχνίδι»

Ο Ηλίας Καντζούρης εμφανίστηκε χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του, ενώ δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία.

Ο τεχνικός του Κολοσσού υποστήριξε: "Για την ομάδα μου πρόκειται μια μεγάλη νίκη. Οι παίκτες λειτούργησαν εξαιρετικά, δεν μιλάω μόνο για όσα έκαναν σήμερα, αλλά σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας αντέδρασαν μετά από ένα χαμένο παιχνίδι, που έπρεπε να κερδίσουμε. Η διαφορά ήταν σήμερα (26/12) ότι ελαχιστοποιήσαμε τα νεκρά διαστήματα, παίξαμε με μεγάλη σταθερότητα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό αυτή τη νίκη, γιατί αν μείνουμε σε ένα αποτέλεσμα δεν θα έχουμε κάνει τίποτα. Καλή συνέχεια στον ΑΡΗ και τον κόουτς Καμπερίδη, που εκτός από εξαιρετικός προπονητής είναι και εξαιρετικός άνθρωπος".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία απάντησε: "Περιμένετε να συμφωνήσω μαζί σας για τη διαιτησία ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία; Εγώ δεν το ενστερνίζομαι, καλό θα είναι να προσέχουμε τι λέμε. Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά όσοι το αγαπάμε πρέπει να το υπηρετούμε σωστά".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ