fbpx
etpa covid

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ 'ΧΤΙΣΟΥΜΕ' ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Pin It

Ο Σάββας Καμπερίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, συνεχάρη τους παίκτες και τους συνεργάτες του και τόνισε πως ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να «χτίσει» πάνω στη νίκη επί του Ηρακλή.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο προπονητής του ΑΡΗ ανέφερε: «Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα πιο σοβαρά θέματα. Θα ήθελα να ευχηθώ συλλυπητήρια και να αφιερώσω, τόσο εγώ, όσο και όλη η ομάδα τη νίκη στον Γιάννη τον Βρούσγο, που χάθηκε τόσο άδικα. Ήταν πάντα μαζί μας, όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα θα μας λείψει».

Συνεχίζοντας για τον αγώνα, υποστήριξε: «Να συγχαρώ τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου, γιατί έκαναν εξαιρετική δουλειά, όλο αυτό το διάστημα. Η ομάδα, προφανώς και είχε αρκετή πίεση, γιατί η εικόνα της και τα αποτελέσματα στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια, δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος προερχόταν από μια πολύ μεγάλη νίκη. Γνωρίζουμε ότι ο Ηρακλής έχει ποιότητα και ταλέντο, οπότε όλο αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας. Παρόλα αυτά, τα παιδιά έδωσαν τη ψυχή τους, με τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα, λόγω της έλλειψης ρυθμού, καθώς όλες οι ομάδες παίζουν μια στο τόσο. Νομίζω ότι στο τέλος δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο και θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μπορέσει, εκτός από αυτοπεποίθηση να μας δώσει κι ένα κριτήριο για τις δυνατότητες της ομάδας, πάνω στο οποίο θα πρέπει να ‘χτίσουμε’ για τα επόμενα παιχνίδια, όταν αυτά θα έρθουν.

Κάθε νίκη είναι χρήσιμη και όσο καλύτερος είναι ο αντίπαλος, γιατί ο Ηρακλής είναι μια πολύ καλή ομάδα, τόσο πιο σημαντική είναι καταρχάς για τη ψυχολογία μας. Επίσης, δείξαμε σαν ομάδα ότι έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο και σε πολύ καλύτερο ρυθμό απ’ αυτόν που δείχναμε μέχρι τώρα κι αυτό ήταν μέχρι τώρα το ζητούμενο, που δεν είχαμε πετύχει. Φέρνει σίγουρα μια ηρεμία στην ομάδα αυτή η νίκη, γιατί κακά τα ψέματα, ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα. Έχει απαιτήσεις και πρέπει κάθε βράδυ να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να φέρνεις αποτελέσματα και ότν αυτά δεν έρχονται, υπάρχει η αναμενόμενη και δικαιολογημένη πίεση. Είναι πολύ σημαντική νίκη και ελπίζω να ‘χτίσουμε’ πάνω σ’ αυτή».

Για την πεντάδα με Κουζέλογλου και Σλαφτσάκη, είπε: «Έχουμε παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι. Όταν θέλουμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές, να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και την ταχύτητα εκτέλεσης του αντιπάλου και να κάνουμε τον αντίπαλο πιο στατικό, ο Σλαφτσάκης και ο Κουζέλογλου είναι ιδανικοί γι’ αυτό το σχήμα. Φαινόταν από τη διάρκεια του αγώνα ότι αυτό θα μπορούσε να μας βάλει σε τροχιά νίκης. Και γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε το συγκεκριμένο σχήμα. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι, μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα κάποιοι άλλοι παίκτες κι ελπίζουμε να είμαστε πάντα σωστά προετοιμασμένοι για να μπορούμε να το αξιολογήσουμε εγκαίρως και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Καταλήγοντας, ο Σάββας Καμπερίδης επεσήμανε: «Θέλω να πω περαστικά στην Ελσα Παπαδοπούλου και τον Θοδωρή Αστεριάδη. Ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει στην κοινωνία κι ελπίζουμε να τους έχουμε το συντομότερο κοντά μας, υγιείς».

Ζιάγκος: «Το μπλακ άουτ ήρθε, όταν ο ΑΡΗΣ ανέβασε την άμυνα του»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος απέδωσε την ήττα του Ηρακλή στην κακή τέταρτη περίοδο της ομάδας, προσθέτοντας πως της έλειπε το καθαρό μυαλό και η ανθεκτικότητα στις επαφές.

Ο προπονητής του Ηρακλή υπογράμμισε στη Συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ. Γνωρίζαμε ότι παίζει για την επιβίωσή του. Γνωρίζαμε ποιο θα ήταν το κλίμα στις τάξεις του και γύρω από την ομάδα και ξέραμε ότι θα έπαιζε με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα σ’ αυτό το ματς, η οποία θα μετουσιωνόταν σε μια σκληρότητα στο αμυντικό κομμάτι, με πολύ δυνατές επαφές, πέρα από τα όρια του φάουλ, όπως κι έγινε.

Ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι για το πως περιμέναμε να το αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ. Μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση. Η ομάδα αντέδρασε, πέρασε μπροστά στο σκορ και στο +11 ήρθε το μπλάκ άουτ, όταν ο ΑΡΗΣ ανέβασε ψηλά την άμυνά του και την πίεση. Έγινε πολύ επιθετικός στις επαφές του, δεν ανταπεξήλθαμε, ούτε πνευματικά, ούτε σωματικά στο κομμάτι των επαφών. Εκεί χάσαμε το μυαλό μας. Δεν οργανώσαμε την επίθεσή μας. Ξέραμε ότι τα λάθη και η οργανωμένη επίθεση θα ήταν από τα ‘κλειδιά’ του παιχνιδιού. Εμείς παρασυρθήκαμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος δεν εκφράζει την ομάδα. Κι έτσι είναι το μπάσκετ φτιαγμένο, όταν παρασύρεσαι και κάνεις το παιχνίδι του αντιπάλου σου, κερδίζει ο αντίπαλος.

Αυτά που λέω, αποτυπώνονται στα νούμερα. Δώσαμε 25 πόντους σε αιφνιδιασμούς, εκ των οποίων οι 24 είναι από λάθη. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Η ομάδα έχει μπει σε μια μη φυσιολογική συνθήκη. Έπαιξε παιχνίδι, πριν από 20 μέρες. Και μέσα σε διάστημα 11 ημερών καλείται να δώσει τέσσερα ματς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σ’ αυτή πρέπει να προσαρμοστούμε. Έλειπε το καθαρό μυαλό και η ανθεκτικότητα στις σκληρές επαφές, πέρα από τα όρια του φάουλ . Καλή συνέχεια στον ΑΡΗ και προχωράμε…»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΆΡΘΡΑ