GR  -  EN
Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO

Βιντεο

Εικόνες

Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO
Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO
Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO
Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO

Η MEDIA DAY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ SIDIGAS AVELLINO

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται αύριο (14/11, 19:30, Novasports2) την Sidigas Avellino, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. O Παναγιώτης Γιαννάκης κι ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησαν στην Media Day για την ιταλική ομάδα και το τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ για να φτάσει στη νίκη.

Ο προπονητής της ομάδας μας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Το να έρχεται μία ομάδα που έχει κερδίσει την Besiktas Sompo Japan μέσα στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει τη σημασία που έχει ο αντίπαλος, τι προσόντα και δυνατότητες έχει. Εμείς, όπως και στο προηγούμενο (11/11) ματς, έτσι και στο αυριανό (14/11), θα έχουμε κάποιες απουσίες ή κάποιους παίκτες οι οποίοι δεν θα είναι 100% καλά, αυτό είναι δεδομένο. Θα ετοιμαστούμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που είναι και αθλητική και καλή στο επιθετικό της κομμάτι. Πιστεύω ότι σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, θα βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με περισσότερη ψυχραιμία, για να κερδίσουμε ένα ματς που το θέλουμε».

Για την κατάσταση των τραυματιών, ανέφερε: «Δεν κάνουν όλοι κανονική προπόνηση, παρότι σουτάρουν. Μέχρι στιγμής στο πέντε εναντίον πέντε δεν έχουν μπει ούτε ο Keith Benson, ούτε ο Kwame Vaughn, ο Τσαϊρέλης από χτες (12/11) είναι κι αυτός εκτός, δεν έχει μπει καθόλου στο γήπεδο. Πιθανόν να μην μπει ούτε σήμερα (13/11), θα δούμε πως θα είναι, μετά το τέλος της προπόνησης. Είναι σαν ειδικές καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίζονται από μία ομάδα, γι' αυτό και δίνονται ευκαιρίες σε πολλά παιδιά, να δείξουν τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για μία κατοχή, μία άμυνα, μία επίθεση. Αν ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις του αγώνα, σου δίνονται ακόμα περισσότερες κατοχές και περισσότερα λεπτά».

Για τις πέντε συνεχόμενες ήττες του ΑΡΗ, σχολίασε: «Παίζουμε με ομάδες οι οποίες έχουν μία ποιότητα. Δεύτερον εμείς είμαστε μία ομάδα, η οποία φτιάχνει την ποιότητα και την εμπειρία της. Δεν είμαστε μία ομάδα που έχουμε δουλέψει σ' αυτό το επίπεδο δουλειάς. Έχουμε πράγματα, τα οποία βελτιώνουμε. Νομίζω ότι παρότι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα, παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε καλύτερη ανταπόκριση σε πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε περισσότερο χρόνο, δεν τον είχαμε, γιατί αν σκεφτούμε,  2-3 παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ την τελευταία στιγμή, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια με μεγάλα ταξίδια. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι ομάδες και οι παίκτες φτιάχνονται, για να φτάσουν στο σημείο να παίζουν τρία παιχνίδια τη βδομάδα, γιατί πιθανόν στο μέλλον αυτή να είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ρόστερ που θα αποτελείται από 15 παιδιά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν από 5 ως 15 λεπτά και καμιά φορά ως 30. Σιγά - σιγά θα το καταφέρουμε κι αυτό».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, πρόσθεσε: «Κάθε μέρα είναι μία καινούργια μέρα και πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες και ειδικά οι αθλητές. Απλά είναι πολύ δύσκολο πολλές φορές να ζητάς από κάποιον ξαφνικά να κάνει πράγματα, τα οποία παρότι είναι απλά, είναι δύσκολο να τα κάνει συνεχόμενα και νομίζω ότι αυτό το αντιμετωπίζουμε πολλές φορές σαν ομάδα. Μπορεί κάποιες στιγμές να δουλεύουμε 5-10 λεπτά με τον τρόπο που θα θέλαμε, ξαφνικά δημιουργείται ένα πρόβλημα και χάνεται η πνευματική ηρεμία και η συγκέντρωση. Αυτό χρειάζεται χρόνο για να το επαναφέρουμε». 

Για την ανάρτηση του Brent Petway σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε: «Ο Brent Petway δεν έχει ψυχολογική αδυναμία. Είναι από τα παιδιά που έχουν πολύ ωραίο τρόπο σκέψης και έχει βελτιώσει πάρα πολύ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το παιχνίδι, από την πρώτα μέρα που έχει ανακατευτεί με το μπάσκετ. Μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από τους Harlem Globetrotters και κατέληξε να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ στην Euroleague. Τώρα μαθαίνει και να αντιμετωπίζει τα αμυντικά προβλήματα που έχει η ομάδα, να διαβάζει λίγο καλύτερα, να μπορεί να παρακινήσει τους συμπαίκτες του και είναι ένας τέλειος επαγγελματίας. Ξέρει ότι έχει θέματα υγείας, προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε, αλλά από κει και πέρα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιονδήποτε αθλητή. Προχθές (11/11) ένιωσε ότι του φέρονται σαν rookie. Εμείς είμαστε μαζί του, χαιρόμαστε που είναι μαζί μας, χαιρόμαστε που βοηθάει τα παιδιά και την προπόνηση της ομάδας μας. Θα συνεργαστούμε για οτιδήποτε είναι να γίνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο παιχνίδια. Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο από τα παιχνίδια. Κι αυτός συμφώνησε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Φλιώνης: «Να επιστρέψουμε στις νίκες»

Ο Δημήτρης Φλιώνης στάθηκε στη σημαντικότητα που έχει ο αυριανός (14/11) αγώνας για την ομάδα μας, ώστε αυτή να επιστρέψει στις νίκες, ενώ ανέφερε και το τι πρέπει να κάνει αυτός και οι συμπαίκτες του, για να κάμψουν την αντίσταση της ιταλικής ομάδας. 

O guard του ΑΡΗ ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Προσπαθούμε να μην κοιτάμε πίσω, κάθε παιχνίδι που μετράει είναι το επόμενο. Θέλουμε να σπάσουμε αυτό το αρνητικό σερί και να πετύχουμε τη νίκη απέναντι στην Sidigas Avellino, η οποία είναι μία καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να πάρουμε ξανά μπρος και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είπε: «Πρέπει να ανεβάσουμε το τέμπο μας στην επίθεση, να παίξουμε με πιο πολλή ταχύτητα, να μοιράσουμε την μπάλα πιο γρήγορα και να περνάει απ’ όλους τους παίκτες. Στην άμυνα να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε είτε με λάθη είτε με κακές αποφάσεις των αντιπάλων να έχουμε πιο εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο».

Για το πρόβλημα της ομάδας στον επιθετικό τομέα και τον χαμηλό μέσο όρο πόντων, τόνισε: «Σίγουρα μπορούμε περισσότερο απ’ αυτό. Ένα ακόμα στοιχείο είναι να πετύχουμε τα ελεύθερα σουτ και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Είναι στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στο να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας».

Για την αντιμετώπιση της Sidigas Avellino, επισήμανε: «Είναι μία ομάδα που στηρίζεται στους Dez Wells και Jason Rich και παίζει ένα γρήγορο μπάσκετ. Πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά. Πηγαίνουν σε αρκετές προσωπικές ενέργειες και πρέπει να πιέσουμε αρκετά, γιατί πλέον έχουν και τραυματία τον βασικό τους πόιντ γκαρντ, ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που αναφέραμε».

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η SIDIGAS AVELLINO

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ Γ.Σ.Λ. ΦΑΡΟ