GR  -  EN
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)

Βιντεο

Εικόνες

Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)
Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)

Η συνεντευξη Τυπου για τον τελικο του Κυπελλου (pics+vid.)

Μία μέρα πριν από τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Παναθηναϊκό (Σάββατο 18/02, 17:00, NovaSports 2, «Nick Galis Hall»), έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης», στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε:

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι για μας από μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Πράγματι ανυπομονούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι αύριο. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα είναι. Ίσως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει ένα ρόστερ με πολύ πλούσιο ταλέντο, ειδικά στην επίθεση και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Παίρνοντας αφορμή απ’ αυτό που είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, θέλω να πω ότι για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από μας είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά ταυτόχρονα και τη δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι αύριο. Το τι θα γίνει θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού, κατά πόσο θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι το οποίο θα ευχαριστηθεί ο κόσμος. Να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και τα γνωστά επεισόδια που συνήθως συμβαίνουν σ’ αυτά τα παιχνίδια».

Για το τι μπορεί να γίνει ώστε η αποφυγή επεισοδίων να γίνει πράξη και να μη μείνει ευχή: «θα ήταν ευχής έργον να συνυπάρξουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο χωρίς νεκρές ζώνες, αλλά αυτό δυστυχώς είναι ανέφικτο. Εγώ από τη θέση μου και από το βήμα μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ, να μην παροτρύνω, να μη δώσω αφορμές. Από κει και πέρα αυτή είναι μία πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα, η οποία έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με ένα τέτοιο παιχνίδι, από το υπουργείο μέχρι την ομοσπονδία. Ό,τι θεσμικό υπάρχει γύρω από το μπάσκετ. Σίγουρα έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, με τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, αλλά σίγουρα έχει να κάνει και με τα μέτρα και πόσο τηρούνται ή όχι. Ας ευχηθούμε να γίνει κάτι όμορφο αύριο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ αγωνιστικά ώστε να κατακτήσει το Κύπελλο: «Είναι αρκετά πράγματα που κάνει ο Παναθηναϊκός και στα οποία πρέπει εμείς να είμαστε συνεπείς. Το βασικό είναι να μη δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε, γιατί στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι πόσο άμεσα σε τιμωρεί ο αντίπαλος στα δικαιώματα που του δίνεις. Αυτό είναι το βασικό, να μη δώσουμε πολλά δικαιώματα, με ολιγωρίες. Σ’ αυτά τα παιχνίδια η βάση είναι η ίδια με οποιονδήποτε αντίπαλο: Να έχεις  μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, τη διάθεση να βάλεις το σώμα σου, να είσαι πολύ πιεστικός, τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα για να μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Νομίζω ότι το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο, ειδικά σ’ αυτά τα ματς. Παίζει τον ρόλο του, αλλά αν δεν έχεις τα βασικά δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα και δεν μπορείς να περιμένεις από την τακτική και το πλάνο να σε σώσουν όταν δεν έχεις τας απολύτως βασικά στοιχεία για να αγωνιστείς σε ένα τέτοιο ματς.

Ο αρχηγός του ΑΡΗ, Σπύρος Μούρτος, δήλωσε από την πλευρά του:

«Κατ’ αρχήν εύχομαι να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς επεισόδια και παρατράγουδα, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα και να τον χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και τη δυναμική του Παναθηναϊκού, όμως είναι ένας τελικός και στο δικό μας μυαλό υπάρχει μόνο η δίψα γι’ αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα αύριο για την κατάκτηση του τίτλου».

Για τις αναμνήσεις του από τον τελικό με τον Παναθηναϊκό το 2014: «Εκείνος ο τελικός ήταν πολύ διαφορετικός. ήμασταν μία ομάδα αποκλειστικά με Έλληνες και ως επί το πλείστον νέα παιδιά τα οποία είχαν παίξει 1-2 χρόνια στην Α1, οπότε ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος τελικός. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Κατ’ αρχήν παίζουμε στο γήπεδό μας και όχι στο Ηράκλειο και κατά δεύτερον σίγουρα τώρα έχουμε πολύ πιο δυνατή ομάδα από τότε, κάτι που μας δίνει αρκετές περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου, χωρίς αυτό να αναιρεί πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός».

XAVI PASCUAL (Προπονητής Παναθηναϊκού Superfoods): «Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι έχουμε έρθει με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας να απολαύσουμε τον τελικό απέναντι στον ΑΡΗ στο γήπεδό του, όπου είναι πολύ δυνατός. Ο ΑΡΗΣ παίζει πολύ καλά και είναι δύσκολο να τον νικήσεις, ειδικά στην έδρα του. Πρέπει πάνω από όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί σε έναν τελικό μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Στον αθλητισμό κάθε χρόνο έχεις τη δυνατότητα να τα πας καλά και να πετύχεις μια νέα πρόκληση. Εγώ προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος με το καλύτερο τρόπο σε κάθε παιχνίδι, πάντα με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα ο τελικός Κυπέλλου».
 
Για τη σημασία των τριπόντων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα το παιχνίδι μας. Εξαρτάται και από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι απέναντί μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στο χώρο και να τιμωρούν οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα, οπότε δεν είναι περίεργο που η ομάδα μου έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις περισσότερους παίκτες που εκτελούν τρίποντα να εκτελείς περισσότερα τρίποντα. Στο τέλος πάντα αυτό που μετρά είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο».
 
ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (αρχηγός Παναθηναϊκού Superfoods): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε έναν τελικό. Ο Άρης είναι μια καλά προετοιμασμένη ομάδα, με καλό προπονητή και παίκτες. Ξέρουν πώς να παίζουν. Είναι ένα ματς και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ένας από τους στόχους μας είναι το Κύπελλο, γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε παίξει σε πολλές έδρες και θέλουμε να δημιουργηθεί μία πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους».

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ (β’ αντιπρόεδρος ΕΟΚ): «Βρίσκομαι με πολλή χαρά σε αυτό το χώρο που έχει ιδιαίτερη ιστορία. Ήμουν στη συνάντηση των δύο ομάδων όπου και συμφωνήθηκε να γίνει εδώ ο τελικός. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Ο τελικός γίνεται εδώ και στόχος όλων και της ομοσπονδίας είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή, να κερδίσει ο καλύτερος και να τιμήσουμε το θεσμό. Καλώ όλους να περνάτε το μήνυμα της γιορτής. Δυστυχώς το γήπεδο είναι μικρό κι έχουμε τον αφόρητο περιορισμό των θέσεων από την αστυνομία και δεν μπορούν να απολαύσουν τον τελικό όσοι θα ήθελαν. Διαπίστωσα πόσο μεγάλη επιθυμία υπάρχει στον κόσμο να έρθει να δει το παιχνίδι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Ανακοινωση ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.